NEW YORK - De honkballers van de New York Yankees hebben woensdagavond (plaatselijke tijd) voor de 27e keer de World Series gewonnen.

Zij versloegen in het eigen Yankee Stadium titelverdediger Philadelphia Phillies met 7-3 en bepaalden daarmee de eindstand in de best-of-seven series op 4-2.

Het was voor de Yankees het eerste kampioenschap in de Amerikaanse Major League Baseball sinds 2000, maar de honkbalclub uit New York heeft wel veruit de meeste titels op haar conto staan.

St. Louis Cardinals volgt in de kampioenenrij met tien titels.

Matsui

De Japanse slagman Hideki Matsui was de man van de wedstrijd. Hij sloeg zes van de zeven punten binnen, te beginnen met een homerun in de tweede inning.

Daarna ramde hij in zowel de derde als vijfde inning de bal zo hard weg, dat de 'Bronx Bombers' nog eens vier mannen over de plaat brachten.

Matsui werd na zijn fenomenale optreden beloond met de titel 'meest waardevolle speler'. ''Ongelooflijk. Ik heb mezelf verbaasd en wat voel ik me geweldig'', reageerde een uitgelaten Matsui.

De Phillies kregen nauwelijks vat op de werpers van New York. Andy Pettitte, Joba Chamberlain, Damasco Marte en closer Mariano Rivera lieten slechts zes honkslagen toe, waaruit Philedelphia drie keer scoorde.

Vreugde

Nadat Rivera de laatste man van de Phillies had uitgeworpen, barstte de vreugde los bij de Yankees. Ze tuimelden over elkaar heen in het midden van het veld en vierden daarna feest met de 50.000 toeschouwers.

''Dit is hun 27e zege in de World Series, de meeste in de Amerikaanse sport. Gefeliciteerd'', waren de woorden van MLB-baas Bud Selig.