HILVERSUM - Co Adriaanse heeft geen trek in een avontuur bij NEC, als opvolger van de vorige maand opgestapte trainer Dwight Lodeweges.

De voormalige coach van onder meer Willem II, Ajax en AZ ziet er geen heil in om met onmiddellijke ingang in Nijmegen aan de slag te gaan. Dat liet hij woensdagavond weten in de NOS-studio.

''Ik heb met NEC gesproken'', beaamde Adriaanse, voor wie met name enkele kapitaalkrachtige clubsponsors een grote voorkeur hadden.

''Ik zou feitelijk direct in Nijmegen moeten beginnen. Maar ik wil geen ploeg zomaar midden in het seizoen overnemen. Dan is het ook nog eens een club waarmee ik geen verleden en ook geen affiniteit heb. Dat leek me heel erg moeilijk.''

Sabbatical

Adriaanse heeft na zijn vertrek in de voorbije zomer bij Redbull Salzburg bewust enige afstand van de voetballerij genomen.

''In principe ben ik in mijn sabbatical-periode niet beschikbaar. Maar voor een club uit het buitenland zou ik misschien nog een uitzondering kunnen maken, zeker als de competitie daar pas weer in januari begint. Dan kan ik me tenminste met mijn ploeg normaal voorbereiden op het seizoen.''