MOSKOU - Sjeng Schalken is maandag in de eerste ronde van hettennistoernooi van Moskou hard onderuitgegaan. De als eerstegeplaatste Limburger verloor in twee sets (3-6 1-6) van de Rus IgorAndrejev, de nummer 114 van de wereld. Vorig jaar bereikte Schalkenin datzelfde toernooi de finale waarin hij van de Fransman Mathieuverloor.

Voor Andrejev (20) die op een wild card binnenkwam, betekendeMoskou het derde ATP-toernooi in dit jaar. In de voorgaande tweebehaalde hij één overwinning, op zijn landgenoot Davidenko opgravel in Boekarest. In de challengers drong hij drie keer door totde finale. In Scheveningen verloor hij in de week na Wimbledon inde eerste ronde van Edwin Kempes, in het Poolse Scczecin versloeghij Rogier Wassen.

De zege op Schalken, de nummer 13 van de wereld, is de grootstevis die hij ooit aan de haak sloeg. Voor Schalken betekende denederlaag een streep door de rekening. Hij verliest niet alleen 35punten op de wereldranglijst, hij loopt achterstand op in zijnpoging door te dringen tot de Masters in Houston. Daar doen debeste acht van het jaar mee. Schalken is een van de kandidaten voorde laatste drie startplaatsen.