LONDEN - AZ staat woensdagavond in de Champions League voor een loodzware opgave. De geplaagde ploeg van trainer Ronald Koeman moet het in Londen opnemen tegen Arsenal, dat zich bij winst in het eigen Emirates Stadium al zeker weet van een plek in de volgende ronde.

Twee weken geleden redde David Mendes da Silva in Alkmaar met een doelpunt in blessuretijd een punt voor AZ tegen Arsenal (1-1).

De Alkmaarders verzamelden twee punten uit de eerste drie groepswedstrijden. Arsenal, de club van Robin van Persie en oud-Ajacied Thomas Vermaelen, gaat aan kop in groep H met zeven punten. Olympiakos Piraeus heeft een punt minder, Standard Luik staat laatste in de groep met één punt.

Europa League

De Grieken gaan woensdagavond op bezoek in Luik. Bij winst van Arsenal én Olympiakos Piraeus zijn die twee ploegen al zeker van een plek in de tweede ronde. AZ en Standard Luik strijden dan nog om de derde plaats, die recht geeft op een vervolg in de Europa League.

Koeman kan in het prachtige Emirates Stadium niet beschikken over zijn geblesseerde topschutter Mounir El Hamdaoui. De rest van zijn selectie is fit.