AMSTERDAM - Het lijkt erop dat er snel een streep gaat door de deelname van Toyota aan de Formule 1. De toekomst van de Japanse fabrikant is al enige tijd onzeker en de laatste berichten die doorkomen uit Japan zijn niet positief.

De Japanse krant Mainichi Daily News meldt op zijn website dat het Toyota-bestuur in Tokio heeft besloten geen budget beschikbaar te stellen voor 2010. Over dit onderwerp wordt de komende dagen vergaderd.

Slechts voor de vorm, aldus het Japanse medium. De investering wordt de grote autofabrikant te veel gezien de povere resultaten die hier tegenover staan. Toyota debuteerde in 2002, maar heeft tot dusver nog geen race gewonnen.

Fuji

Eerder al verdween het circuit van Fuji van de Formule 1-kalender. Toyota had de baan juist flink laten opknappen om een plek op de kalender te bemachtigen. Omdat de renstal moest wachten op groen licht, staan er momenteel geen coureurs onder contract.

De aflopende contracten van Jarno Trulli en Timo Glock zijn (nog) niet verlengd. Eerder werd in goed overleg met Williams besloten de levering van motoren stop te zetten. Williams werkt voortaan samen met Cosworth.