LONDEN - De resultaten van AZ in de afgelopen weken bieden weinig hoop voor een goed resultaat in de zware Champions League-wedstrijd woensdag in Londen tegen Arsenal. Toch beweerde trainer Ronald Koeman dinsdag dat zijn geplaagde ploeg vol vertrouwen zit.

De coach baseerde dat vooral op het resultaat twee weken geleden uit de eerste confrontatie met de Engelse topclub, toen de landskampioen in blessuretijd nog een punt binnensleepte (1-1).

''We halen heel veel vertrouwen uit dat eerste duel'', zei Koeman in de perszaal van het Emirates Stadium, die de vergelijking met een kleine bioscoopzaal goed doorstaat.

El Hamdaoui

''We hopen woensdag op een goed resultaat, al zal dat niet gemakkelijk worden. Maar het beste team wint niet altijd.'' Koeman kan niet beschikken over zijn topschutter Mounir El Hamdaoui, die met een spierscheuring in zijn bovenbeen is achtergebleven in Alkmaar. De oefenmeester heeft verder een fitte selectie.

Koeman was dinsdag zo eerlijk om toe te geven dat Arsenal zijn ploeg twee weken geleden in Alkmaar in leven had gehouden. De 'Gunners' stonden lang met 1-0 voor, kregen kansen om de voorsprong uit te breiden, maar moesten ver in blessuretijd nog de gelijkmaker van David Mendes da Silva incasseren (1-1).

Furieus beginnen

''We beseffen dat Arsenal nu thuis speelt en dus meer druk zal zetten. We zullen voetballend onder die druk uit moeten komen. Arsenal zal furieus beginnen, zij komen vaak snel op voorsprong. Wij zullen daartegen bestand moeten zijn en de eerste fase goed door moeten komen.''

Mogelijk kunnen de Alkmaarders wat vertrouwen putten uit de statistieken van Koeman. Als trainer nam hij het in Europees verband al vijf keer op tegen Arsenal, nog nooit verloor Koeman.

''Het is best gek dat als je als een Nederlandse coach vijf keer tegen Arsenal speelt, je vier keer gelijkspeelt. Als voetballer kan je wel een bepaalde club hebben waar je altijd goede wedstrijden tegen speelt, maar dit is best apart. We zullen zien hoe het woensdag gaat'', sprak Koeman met een glimlach.

Beslissing poule

De kans bestaat dat groep H - de poule van AZ - woensdag al grotendeels beslist wordt. Als Arsenal en Olympiakos Piraeus winnen, zijn die twee clubs al zeker van een plek in de volgende ronde. De Alkmaarders mogen dan in de resterende twee duels met Standard Luik uitmaken wie verder gaat in de Europa League.

Vermoedelijke opstelling: Romero; Swerts, Jaliens, Moreno en Poulsen; Dembélé, Mendes da Silva, Schaars en Martens; Holman en Pellè.