AMSTERDAM - Royston Drenthe neemt het dinsdagavond in Italië met Real Madrid op tegen het AC Milan van zijn vriend Clarence Seedorf.

Zondag viel Drenthe nog buiten de wedstrijdselectie van Real voor het competitieduel met Getafe (2-0 winst), maar dankzij een advies van Seedorf is hij er in de Champions League-ontmoeting weer bij.

"Ik zat zaterdag op de tribune omdat trainer Manuel Pellegrini niet tevreden was over mijn spel tegen Alcorcón en Sporting Gijón, vertelt Drenthe tegen De Telegraaf.

Seedorf raadde zijn jonge landgenoot telefonisch aan niet tegen de Chileense coach in te gaan. "'Vroeger zou ik de discussie aangaan, maar ik ben nu gewoon als een gek gaan werken", zegt Drenthe.

"Na de training in San Siro zei mijnheer Pellegrini dat dit de reden was, dat ik weer bij de groep zat."

Vriendschap

Ongeveer een jaar geleden nam Seedorf voor het eerst contact op met de linkspoot. "Vanaf dat moment is een mooie vriendschap ontstaan. Clarence belt me als hij vindt dat hij me ergens - en dat kan positief of negatief zijn - op aan moet spreken. Hij is als een vader voor mij, maakt me een goed mens en een betere voetballer", aldus de ex-speler van Feyenoord.

Twee weken geleden nam Real Madrid het al in eigen huis tegen Milan op. Drenthe schoot 'De Koninklijke' toen als invaller naar de gelijkmaker, maar Seedorf ging met de zege (2-3) aan de haal.