AMSTERDAM - Als het aan Gabri ligt, gaat hij niet meer weg bij Ajax. De 30-jarige Spanjaard speelt na langdurig blessureleed weer een belangrijke rol in de Arena en is mateloos populair bij de Amsterdamse supporters.

"Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Ajax", zegt de middenvelder in de nieuwe Sportweek. "Ik heb geen klachten, vorig jaar was een minder seizoen, maar dat kan gebeuren. Het is nooit in mij opgekomen om bij Ajax weg te gaan."

Blessureleed

De Spanjaard raakte in de voorbereiding op het seizoen geblesseerd aan zijn achillespees en maakte pas enkele weken terug zijn rentree bij de Amsterdammers. Vorig seizoen stond hij ook al lange tijd aan de kant met een blessure aan de meniscus.

Ondanks de tegenvallende periode in de hoofdstad was een vertrek voor Gabri geen optie. In tegendeel, de middenvelder ziet zijn huidige broodheer zelfs als potentiële laatste stop.

Carrière

"Eerlijk gezegd zou ik graag mijn carrière afsluiten bij Ajax. Het is toch mooi om na je carrière te zeggen dat je alleen voor twee prachtige clubs hebt gevoetbald: FC Barcelona en Ajax."

"Ik ben een trouw persoon. Barcelona heeft me groot gebracht en Ajax heeft mij een nieuwe kans gegeven. Daar ben ik de club dankbaar voor. En dat wil ik tonen. Spelers wisselen tegenwoordig veel van club, maar zo zit ik niet in elkaar."