ZEIST - Als het aan de aanklager betaald voetbal van de KNVB ligt, blijft Stefan Babovic de komende drie duels bij Feyenoord aan de kant.

De Rotterdamse club ging maandag akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB.

De aanklager opende vorige week een vooronderzoek naar het wangedrag van Adeleye in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo.

De Afrikaan zou een bewuste elleboogstoot aan zijn tegenstander Calabro hebben uitgedeeld. De VVV-spits brak daarbij zijn neus. Hevig bloedend moest hij het veld verlaten.

Televisiebeelden

Het incident ontging arbiter Ben Haverkort. Mede op basis van de televisiebeelden ging de aanklager over tot een vooronderzoek.

Uitgerekend Adeleye schoot Sparta vorige week dinsdag in de noodzakelijke strafschoppenserie naar de vierde ronde van de KNVB-beker.

De Ceulaer

De voetbalbond legde daarnaast Benjamin de Ceulaer een schorsing op van drie duels, waarvan een voorwaardelijk. De aanvaller van RKC Waalwijk kreeg zondag in de thuiswedstrijd tegen Willem II (0-1) de rode kaart wegens ernstig gemeen spel.

RKC-trainer Ruud Brood werd tijdens die wedstrijd naar de tribune gestuurd. Hij heeft een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing gekregen.

Gilissen

De aanklager heeft NAC-speler Tim Gilissen een voorstel gedaan van vier duels schorsing waarvan een voorwaardelijk. Hij kreeg vrijdag rood in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (1-1) wegens ernstig gemeen spel.

Ploeggenoot Robbert Schilder werd in hetzelfde duel uit het veld gestuurd wegens het vasthouden van een doorgebroken speler. De aanklager wilde hem één duel schorsen, NAC accepteerde dat voorstel.