PARIJS - Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg rijden komend seizoen voor het formule 1-team van Williams. Dat maakte de Britse renstal maandag bekend.

Dit jaar reed Williams met Nico Rosberg en Kazuki Nakajima. Het team beleefde een teleurstellend seizoen en eindigde op een zevende plaats bij de constructeurs.

''Rubens behoeft geen introductie. Hij is niet alleen de meest ervaren coureur in de Formule 1, maar ook nog een getalenteerd en gepassioneerd rijder'', reageerde teambaas Frank Williams op de overgang van de 37-jarige Barrichello van Brawn GP.

De Braziliaanse autocoureur eindigde dit seizoen als derde in het wereldkampioenschap achter zijn teamgenoot Jenson Button en de Duitser Sebastian Vettel van Red Bull.

Hij begint in 2010 aan zijn zeventiende seizoen in de Formule 1. Hij reed al 285 grand prix-races en won elf keer. Williams is zijn zesde team.

Winnen

''Ik hoop dat ik een competitieve auto heb volgend jaar, want dat is wat ik wil. Ik blijf alleen racen als ik een kans heb om te winnen'', reageerde Barrichello op zijn transfer. ''De passie voor snelheid is er nog.''

De 22-jarige Hülkenberg wordt alom beschouwd als een van de grootste racetalenten. De Duitser fungeerde dit seizoen al als testrijder bij Williams en won in zijn debuutjaar de talentklasse GP2. Hülkenberg was ook succesvol in de Formule 3 Euroseries en de A1GP.

Rosberg

De Britse renstal neemt afscheid van Rosberg en Nakajima. De 24-jarige Rosberg zal vermoedelijk Barrichello's stoeltje bij Brawn GP overnemen. Hij eindigde dit seizoen als zevende in het WK.

Voor Nakajima is het avontuur in de Formule 1 vermoedelijk ten einde. De Japanner wist dit jaar in geen van de zeventien grandprix-races een punt te scoren.