AMSTERDAM - De nieuwe wielerformatie BMC Racing heeft zondag weer een grote naam toegevoegd aan zijn selectie. Cadel Evans, die eerder dit weekeinde zijn vertrek bij Silence-Lotto aankondigde, tekent bij het Zwitserse team een driejarig contract.

Bij BMC rijden komend jaar onder anderen ook de Nederlander Karsten Kroon, oud-wereldkampioen Alessandro Ballan, de Amerikaan George Hincapie en de Duitser Marcus Burghardt.

Evans reed vijf jaar bij Lotto, dat hem na 2004 overnam van T-Mobile. Bij Lotto groeide hij uit tot een van de beste ronderenners van het peloton.

Groeiende

''Ik zie BMC als een team dat nog groeiende is, maar erg goed gestructureerd en georganiseerd'', aldus Evans.

Met de in Zwitserland woonachtige Australiër en de andere nieuwe aankopen hoopt BMC aan de start te verschijnen van de grote rondes, zoals de Ronde van Frankrijk. Evans eindigde in 2007 en 2008 op de tweede plaats in de Tour, dit jaar werd hij slechts dertigste.

Ervaring

''Cadel brengt een hoop ervaring in de grote rondes met zich mee. We kunnen ons nu gaan meten met de grootste teams in de wielerwereld'', zei mede-eigenaar van BMC Jim Ochowicz.