DOHA - Serena Williams heeft zondag in Doha de WTA Championships op haar naam geschreven. De Amerikaanse tennisster versloeg in de finale haar zus en titelverdedigster Venus in twee sets.

Het werd 6-2 7-6 (4) in het voordeel van de jongste van de zusjes Williams. De eindzege leverde Serena ruim anderhalf miljoen dollar op (één miljoen euro).

''Het voelt fantastisch. Ik had niet verwacht hier te winnen omdat ik niet erg goed had getraind'', verklaarde de kampioene na afloop.

Sister Act

''Ik bleef vechten, maar Venus sloeg de ballen steeds weer terug. Dat is nooit gemakkelijk en erg frustrerend.'' Het was de tweede 'Sister Act' van het toernooi.

Ook het eerste duel, in de poulefase, eindigde in een zege voor Serena die haar dertiende overwinning behaalde in de zussenstrijd. Venus won het familieduel tien keer.

Blessures

De WTA Championships werden overschaduwd door blessures en opgaves. Vier speelsters moesten in diverse partijen vroegtijdig de strijd staken. Ook de zusjes Williams kwamen het toernooi niet ongeschonden door.

Serena kwam met een ingepakt linkerdijbeen de baan op vergezeld door Venus, die in haar halve finale tegen Jelena Jankovic meerdere keren was behandeld aan haar linkerknie.

Venus

In de eerste set heerste Serena, die aan twee breaks genoeg had om de set met 6-2 naar zich toe te trekken. In de tweede set ging Venus beter spelen en serveerden beide vrouwen sterk.

In de tiebreak liep Serena uit naar een 5-2-voorsprong. Met een ace en een winnende forehand besliste ze na 85 minuten de wedstrijd in haar voordeel.

De hernieuwde nummer één van de wereld won de seizoensfinale voor de tweede keer. In 2001 was ze al eens de beste in de afsluiter van het tennisseizoen bij de vrouwen. Na de Australian Open en Wimbledon was het de derde grote titel van het seizoen voor Serena.

Dubbelspel

Het Spaanse duo Nuria Llagostera Nives/Jose Martinez Sanchez veroverde in Doha de titel in het dubbelspel. De Spaanse tennissters waren in de finale te sterk voor Cara Black uit Zimbabwe en Liezel Huber uit de Verenigde Staten: 7-6 (0) 5-7 10-7.