EINDHOVEN - Voor de derde opeenvolgende keer heeft PSV een thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen.

Ook tegen Vitesse was het verschil zaterdagavond klein. Recentelijk boekte de formatie van coach Fred Rutten in eigen huis ook al een minimale zeges tegen sc Heerenveen en FC Kopenhagen.

Vitesse, dat in de laatste drie duels elf doelpunten tegen had gekregen, speelde als verwacht behoudend.

Toch was de eerste kans voor het elftal van trainer Theo Bos. Claudemir kon vrij inschieten na een foutje van Erik Pieters. In de Eindhovense goal redde Andreas Isaksson bekwaam.

Versnellingen

Pas daarna zorgde PSV voor enkele versnellingen. Een aardig schot van Otman Bakkal werd gestopt door Piet Velthuizen. Vervolgens kopte Francisco 'Maza' Rodriguez net voorlangs. Daarna liet Bakkal de bal in kansrijke positie van zijn voet springen, vrijgespeeld door een pass van Orlando Engelaar.

In totaliteit liet PSV in het eerste deel echter weinig zien. Het tempo was laag en openingen in de versterkte defensie van de gehandicapte Arnhemmers werden niet gevonden.

Geduldig

PSV heeft dit seizoen wel het vermogen om geduldig te blijven als het even tegen zit. De doelpunten vallen toch wel en de reeks van duels zonder nederlaag heeft het zelfvertrouwen doen groeien.

Bovendien heeft PSV er sinds kort een diamantje bij in de persoon van Jonathan Reis, die het gaatje altijd wel weet te vinden.

In de wedstrijd tegen Kopenhagen (1-0) en Roda JC (2-0) scoorde de jonge Braziliaan op technisch uitzonderlijke knappe wijze. Tegen NEC (4-0) maakte hij recentelijk zijn eerste treffer in de competitie.

Waarschijnlijk hevelt Rutten het talent in de winterstop over naar de hoofdselectie. De spits die vorig seizoen voor niks weg mocht is dan waarschijnlijk al vele miljoenen waard.

Dzsudzsak

Het was uiteindelijk Balazs Dzsudzsak die de ban brak, na een al dan niet bewust overstapje van Reis. De Hongaar tikte na ruim een uur de 1-0 binnen.

De initiator van de treffer was echter Danko Lazovic, na een lichte blessure aanvankelijk op de bank gelaten. Een minuut na zijn komst leidde hij van de rechterkant het doelpunt in.

In de slotfase waren er nog kansen voor Ola Toivonen en Reis, maar beide keren redde Velthuizen.

PSV - Vitesse