AMSTERDAM - Trainer Ronald Koeman van AZ kan mogelijk enkele weken niet beschikken over zijn topschutter Mounir El Hamdaoui.

 De Marokkaanse aanvaller heeft woensdag in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg een verrekking in het bovenbeen opgelopen.

''Maandag ondergaat Mounir een MRI-scan, dan weten we meer'', aldus Koeman. ''Mogelijk heeft hij een spiertje gescheurd.''

El Hamdaoui - dit seizoen in de eredivisie alweer goed voor zeven doelpunten - ontbrak zaterdag in de selectie van AZ voor de competitiewedstrijd bij FC Groningen (0-1).

Arsenal

Hij moet ook de confrontatie met Arsenal in de Champions League, komende woensdag, zeker aan zich voorbij laten gaan.

''We dachten in eerste instantie dat het meeviel, maar Mounir kan woensdag ook zeker niet in actie komen. Maandag weten we meer'', aldus Koeman.

Pellè

De coach gaf in de Euroborg de voorkeur aan Graziano Pellè als vervanger van El Hamdaoui. De Italiaanse spits kon echter weinig indruk maken en werd in de tweede helft afgelost door Jeremain Lens.

De invaller maakte zeven minuten voor tijd het winnende doelpunt. ''Met Lens kregen we meer diepte in ons spel, hij deed het goed. Jeremain is een goede vervanger van Mounir'', vond Koeman.