SANYA - De beachvolleyballers Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben zaterdag in het Chinese Sanya het slottoernooi van de World Tour op hun naam geschreven.

Het was de derde titel op rij voor de Europees kampioenen. Het duo won ook al de toernooien in het Finse Aland en Scheveningen.

In de finale in Sanya waren Schuil en Nummerdor veel te sterk voor hun Chinese tegenstanders Penggen Wu en Linyin Xu.

Na 35 minuten stonden de veelzeggende cijfers 21-13 en 21-14 op het scorebord. Het Nederlandse koppel, dat als eerste was geplaatst, verdiende 30.000 Amerikaanse dollars met de winst, een slordige 20.000 euro.

Herkansingen

Schuil en Nummerdor bereikten de finale niet via de makkelijkste weg. Het duo moest zich via de herkansingen opwerken.

In de kwartfinales zetten ze vervolgens de Noren Tarjei Skarlund en Martin Spinnangr hard opzij (21-14 21-9) en in de halve finales ging het als tweede geplaatste Spaanse koppel Pablo Herrera/Adrian Gavira eraan met 21-16 21-18.

Slotakkoord

''We zijn heel blij met dit slotakkoord'', zei de 36-jarige Schuil, die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

''Ons doel was ons beste volleybal te spelen aan het einde van het seizoen. Omdat ik in juni ben getrouwd, ben ik pas na mijn huwelijksreis weer hard gaan trainen. Gelukkig speelden we in de finale onze beste wedstrijd.''

Vrouwentoernooi

In het vrouwentoernooi eindigden Daniëlle Remmers en Sophie van Gestel op de zevende plaats.

Het duo verloor zaterdag hun laatste wedstrijd van de Duitse speelsters Sara Goller en Laura Ludwig: 10-21 14-21.