VENLO - Winnen is dit seizoen een moeilijke opgave voor VVV-Venlo. De Limburgers boekten vrijdag in het eigen stadion De Koel tegen NAC Breda het achtste gelijkspel in twaalf duels: 1-1.

De remise was extra zuur, omdat NAC het duel met negen spelers beëindigde. Robbert Schilder en Tim Gilissen kregen direct rood.

Desondanks was NAC het dichtst bij de zege. VVV wist zich na rust geen raad meer met de overtalsituatie.

Een zege was een welkome opsteker voor het gehavende VVV geweest. De ploeg van trainer Jan van Dijk, die vanaf de tribune moest toekijken na de veldverwijzing in het bekerduel tegen Sparta eerder deze week, oogstte de voorbije weken vooral complimenten maar amper punten.

Zorgen nemen toe

De zorgen namen in de aanloop naar het competitieduel tegen NAC Breda alleen maar toe. De Limburgers konden geen beroep doen op hun twee vaste doelverdedigers Dennis Gentenaar (blessure) en zijn stand-in Kevin Begois (griep), verdediger Michael Timisela (griep), middenvelder Ken Leemans (geschorst) en de aanvallers Sandro Calabro (gebroken neus) en Soufiane Dadda (griep). Middenvelder Adil Auassar kampte eveneens met griepverschijnselen, maar hij moest na ruim uur spelen toch het veld in.

VVV moest een beroep doen op doelman Robert Böhm, die zijn debuut maakte. De 21-jarige Duitser speelt op amateurbasis bij de Venlose club. Böhm kende geen plankenkoorts. Met enkele goede reddingen hield hij VVV in de openingsfase op de been.

Na de rode kaart voor Schilder, die de doorgebroken Ruben Schaken onderuit duwde, kantelde het duel. VVV dicteerde en wachtte geduldig op openingen in de Bredase defensie. Toch werd voor rust het verschil met een afstandsschot gemaakt. Van Kouwen, die eerdere pogingen het doel zag missen, mikte in de 37ste minuut van ruim 25 meter wel knap raak: 1-0.

NAC na rust beter

NAC-trainer Robert Maaskant wisselde zijn spits Matthew Amoah, die daar overduidelijk weinig begrip voor kon opbrengen, voor verdediger Ferne Snoyl. NAC weigerde te capituleren en kreeg na rust de beste kansen. Nadat eerst Kees Kwakman twee grote kansen miste, sloeg NAC in de 67ste minuut via Leonardo toe. Van dichtbij schoot hij hoog in het doel raak: 1-1.

VVV kreeg zeven minuten voor tijd nieuwe hoop, toen Tim Gilissen na een grove charge moest vertrekken. Op een actie van invaller Diogo Viana na reikte de Venlose dadendrang echter niet.