AMSTERDAM – De Champions League-wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Inter Milan, die gepland staat voor aanstaande woensdag, wordt misschien afgelast in verband met de Mexicaanse griep.

Dat meldt het AD vrijdagavond op basis van een interview in de Italiaanse krant La Repubblica. Als de wedstrijd niet door gaat wordt deze verschoven naar een latere datum.

De Oekraïense autoriteiten vinden dat de griep een te groot risico vormt in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Ze zijn bang dat de ziekte te snel om zich heen zal grijpen als de wedstrijd doorgaat.

Risicofactor

Besmette supporters in het stadion zouden dan zorgen voor een te grote risicofactor. “Alles dat aan voetbal gerelateerd is wordt nauwkeurig bekeken en geëvalueerd”, aldus Timoshenko, de minister-president van het land in La Repubblica.

In Oekraïne zijn tot nu toe elf griepdoden gevallen. De overheid heeft al verschillende grote evenementen voor de komende drie weken afgeblazen. Dinamo staat na drie duels in de Champions League op de tweede plek. Inter heeft voorlopig slechts drie punten.