DOHA - De Deense tennisster Caroline Wozniacki is goed begonnen aan de WTA Championships, het officieuze wereldkampioenschap voor vrouwen. Wozniacki versloeg de Wit-Russische Victoria Azarenka in drie sets: 1-6 6-4 7-5.

Azarenka had dinsdag haar eerste partij in de witte groep nog gewonnen van de Servische Jelena Jankovic, die woensdag de Russische Dinara Safina bij een 1-1 stand in de eerste set zag opgeven wegens rugklachten.

Huilend

Safina, sinds maandag weer de nummer één van de wereld, verliet huilend de baan. Als ze definitief moet afzeggen voor de rest van het toernooi zal Serena Williams haar weer aflossen op de eerste plaats van de WTA-ranking.

''Het is jammer voor haar, ze zei dat ze te veel last had van pijn in haar onderrug'', vertelde Jankovic na haar korte optreden. Als Safina niet fit raakt voor haar twee resterende duels wordt ze vervangen door landgenote Vera Zvonareva, de eerste reserve.

Speculaties

Wozniacki baarde onlangs opzien door in Luxemburg in de eerste ronde op te geven bij een 7-5 5-0 voorsprong. Dat deed ze naar eigen zeggen omdat een blessure een optreden in de tweede ronde onmogelijk zou maken en ze die plaats gunde aan haar opponente Anne Kremer.

Het leidde echter tot speculaties over invloed van gokkers op het verloop van de partij.