MADRID - Deportivo la Coruna is in de Spaanse Primera Division tegen zijn eerste nederlaag opgelopen. De koploper verloor zaterdagavond in Pamplona op de vijfde speeldag met 3-2 van Osasuna. Deportivo was de enige club in Spanje zonder puntenverlies.

Osasuna nam tussen de 20e en 25e minuut een voorsprong van 3-0 door Patxi Punal, Rosado en Hector, die in eigen doel schoot. Deportivo ging in de achtervolging, scoorde door Luque en Pandiani maar achterhaalde de tegenstander niet meer.

Valencia

Valencia profiteerde van dat verlies. De topper tegen Real Madrid, met Zidane, Figo, Beckham en Ronaldo maar zonder Raul, werd met 2-0 gewonnen. De 55.000 toeschouwers veerden al na vier minuten voor het eerst op. Mista zorgde daarvoor. Ricardo Oliveira verdubbelde de voorsprong halverwege de tweede helft.

Valencia, dat nog niet heeft verloren, heeft nu een punt voorsprong op Deportivo en drie op Real Madrid. Barcelona verloor twee punten op Valencia door een 0-0 bij Atletico Madrid. Het matige duel werd door arbiter Ibanez opgesierd met liefst dertien gele kaarten.

Barcelona beëindigde het duel met negen spelers: Phillip Cocu en Motta kregen er ieder twee en verlieten voortijdig het veld. Musampa had bij Atletico een basisplaats gekregen, bij Barcelona bestond het Nederlandse contingent uit Reiziger, Van Bronckhorst, Cocu en Kluivert.

In Bilbao eindigde de Baskische derby tussen Athletic en Real Sociedad in 1-0 voor de thuisclub. Het winnende doelpunt viel tien minuten voor tijd en kwam op naam van Tiko, die doelman Sander Westerveld passeerde. Arbiter Davila was kwistig met waarschuwingen. Hij trok twaalf keer de gele kaart, gelijk verdeeld over beide clubs.