AMSTERDAM - De spelers van RKC Waalwijk zien af van de winstpremies voor het lopende voetbalseizoen. Daarmee willen ze een signaal afgeven richting de gemeente Waalwijk, meldt de club op de eigen site.

"Door akkoord te gaan met slechts een premie voor handhaving, willen wij als spelersgroep laten zien dat wij de club willen behouden", legt aanvoerder Wouter Gudde uit in de verklaring.

"Daarnaast staat er werkgelegenheid op het spel. We hopen nu dat ook de gemeente voldoet aan de wensen van de gemeenschap en ons voorbeeld volgt."

Technische staf

Ook de technische staf heeft aangegeven de winstpremies niet op te strijken. "Als wij kunnen bijdragen aan het voortbestaan van onze club, dan moeten we dit niet nalaten. De technische staf is er zich van bewust dat ook zij daar waar mogelijk in moet meedenken", verklaarde coach Ruud Brood.

De hekkensluiter van de eredivisie kampt met een huurschuld van 600.000 euro bij de gemeente. Ben Mandemakers, hoofdsponsor van RKC, is alleen bereid garant te staan voor het begrotingstekort (2,4 miljoen) als de gemeente de hoogte van de huur bijstelt.