AMSTERDAM - Ismaïl Aissati mist donderdag het bekerduel van Ajax bij FC Dordrecht. De creatieve middenvelder heeft nog last van zijn bilspier. Hij ontbrak zondag ook tijdens de door zijn ploeg gewonnen uitwedstrijd bij AZ (2-4).

Trainer Martin Jol van Ajax verklaarde woensdag dat Ajax met een sterke selectie naar Dordrecht reist. Luis Suarez stapt ook in de spelersbus.

De aanvoerder mag mogelijk net als bij het vorige bekerduel met AGOVV (1-2) op de bank beginnen. Ajax ontvangt zondag voor de competitie Feyenoord.

Thimothée Atouba maakt opnieuw geen deel uit van de selectie van Ajax. De van Hamburger SV overgekomen linksback speelde maandag voor Jong Ajax.

''Hij is best goed bezig'', zei Jol. ''Maar hij heeft voorlopig Emanuelson en Anita voor zich. Hij moet dus geduld hebben. Zijn kans komt weer als spelers minder gaan voetballen of geblesseerd raken.''

Extra politie

De politie houdt rekening met ordeverstoringen rondom de bekerwedstrijd FC Dordrecht-Ajax donderdag. De politie heeft daarom extra maatregelen getroffen en zal in ''groten getale'' aanwezig zijn bij de risicowedstrijd. Dat liet een woordvoerder woensdag weten.

Bij escalatie kan een noodbevel worden uitgevaardigd. Dit houdt in dat personen die niet uit Dordrecht komen, niet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs en mogelijk behoren tot rivaliserende supportersgroepen, de stad moeten verlaten. Wie zich daar niet aan houdt, wordt aangehouden.

Eerder lieten enkele sportverenigingen weten de trainingen af te lasten en de deuren te sluiten. Emma, DFC en RDC vrezen supportersrellen omdat Feyenoordsupporters mogelijk afkomen op de bekerwedstrijd. De velden van de amateurverenigingen liggen vlakbij het stadion van FC Dordrecht.