ALMELO - Heracles Almelo en NAC Breda hebben zich dinsdag zonder problemen voor de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker geplaatst.

Heracles won thuis met 3-0 van Haarlem, de nummer zestien in de Jupiler League. NAC Breda was in Groesbeek beduidend sterker dan hoofdklasser De Treffers: 6-1.

Ook Helmond Sport bereikte de laatste zestien. De eerstedivisieclub versloeg de amateurs van ASWH in Helmond met 5-0.NAC kende geen enkel probleem op bezoek bij De Treffers. Leonardo, topschutter Matthew Amoah, Anthony Lurling, Donny Gorter en opnieuw Leonardo zorgden na ruim 40 minuten voor 0-5.

Bakker tekende uit een strafschop nog voor de rust voor de tegentreffer. In de tweede helft bepaalde Csaba Feher de eindstand op 6-1.

Heracles

Heracles Almelo leidde tegen Haarlem bij rust met 2-0. Bas Dost en Everton verzorgden de productie. Mark-Jan Fledderus hielp de goed presterende ploeg van Gertjan Verbeek na de pauze aan de 3-0. Helmond Sport had in Johan Voskamp de trefzekerste aanvaller.

Hij nam tegen ASWH, de club uit Hendrik-Ido-Ambacht, twee van de vijf treffers voor zijn rekening. Halverwege was het al 3-0.

Sparta

Sparta heeft de laatste zestien bereikt in het toernooi om de KNVB-beker. De Rotterdammers kregen VVV-Venlo er dinsdagavond pas vanaf de strafschopstip onder. Na 90 minuten prijkte er 1-1 op het scorebord. Dat was ook de ruststand.

De Limburgers kwamen door Sandro Calabro op voorsprong. Kevin Strootman maakte gelijk. In de verlenging kon geen van beide ploegen de beslissing forceren. Sparta hield in de penaltyreeks de zenuwen beter in bedwang. Ken Leemans zorgde aan VVV-zijde voor de enige misser.