NEW YORK - Bokser Mike Tyson heeft dinsdag weer eens negatief van zich doen spreken door tijdens een persconferentie in New York zijn aanstaande tegenstander Lennox Lewis in een been te bijten. Door het agressieve gedrag van Tyson is het onzeker geworden of hij een licentie krijgt voor het treffen in het zwaargewicht, dat op 6 april in Las Vegas op de rol staat.

Tijdens de persconferentie in New York kreeg Tyson het met enkele bodyguards van Lewis aan de stok, waarna een massale vechtpartij ontstond. Daarbij deed Tyson zijn reputatie als bijter alle eer aan. In 1997 zorgde de oud-wereldkampioen voor grote opschudding door tijdens een titelgevecht tegen Evander Holyfield een stuk uit het oor van zijn opponent te bijten. Tyson raakte toen zijn licentie voor de duur van een jaar kwijt.

Millenium Hotel

In het gewoel op het podium van het Millenium Hotel in New York raakte de 70-jarige voorzitter van de World Boxing Council, Jose Sulaiman, even buiten kennis toen hij met zijn hoofd op een tafel terechtkwam. Na onderzoek in een ziekenhuis verklaarde Sulaiman: "Dit soort dingen komt zo langzamerhand te vaak voor in het boksen. Het wordt tijd dat er actie wordt ondernomen."

Aanranding

De 35-jarige 'Iron Mike' hangt ook nog een nieuwe gevangenisstraf boven het hoofd wegens aanranding. De politie van Las Vegas onderzoekt de kwestie momenteel. Tyson is in 1992 in een soortgelijke zaak tot vijf jaar veroordeeld. Hij kwam na drie jaar uit de gevangenis vrij.

Licentie

Volgende week dinsdag neemt de sportcommissie van de staat Nevada een beslissing over het al of niet verstrekken van een licentie aan Tyson. Het duel heeft een recordbudget van 375 miljoen euro.

/SPORTPersconferentie Tyson loopt uit op massale bokspartij