AMSTERDAM - Lewis Hamilton lijkt er zelf al van uit te gaan dat Heikki Kovalainen volgend jaar niet meer zijn teamgenoot is. De vervanger van de Fin moet volgens de voormalig wereldkampioen McLaren in ieder geval wel vooruit helpen en geen storende factor zijn.

Verschillende coureurs, waaronder Kimi Raikkonen, Nico Rosberg en zelfs de kersverse wereldkampioen Jenson Button, worden met de Britse renstal in verband gebracht.

"Het maakt mij niet uit wie ons komt versterken, als diegene maar productief wil zijn en stappen voorwaarts wil boeken", aldus Hamilton tegen the Daily Mail.

Hoewel Button heeft aangegeven dat hij graag bij Brawn GP wil blijven, ziet Hamilton een overstap van zijn landgenoot naar McLaren wel zitten. De kans om met hetzelfde materiaal tegen zijn opvolger als wereldkampioen te strijden spreekt de Brit wel aan.

Welkom

"Ik zou Jenson welkom heten als mijn teamgenoot. Hij staat met beide benen op de grond en is erg toegewijd. Ik denk dat hij het wereldkampioenschap heeft verdiend. Ik ben enorm blij voor hem."

"Jenson zal volgend jaar weer een geduchte tegenstander zijn, of hij nou voor Brawn of McLaren rijdt. Ik hoop dat ik het hele seizoen de strijd met hem aan kan gaan. Niet pas als het al halverwege is, zoals dit seizoen gebeurde. Dat zou fantastisch zijn", besluit Hamilton.