WAALWIJK - NAC is het fiasco van eerder in de week bij Newcastle United (5-0) nog niet te boven. De club uit Breda verloor zondag bij RKC met 2-0. De Waalwijkers scoorden al na vijf minuten door verdediger Greene. Invaller Boussaboun miste kort voor rust de beste kans op de gelijkmaker. In de 85e minuut werd het duel beslist met een treffer van invaller Iwan Redan: 2-0.

Roda ook niet langs Groningen

Roda JC, eerder in de week door de amateurs van Baronie uit de beker gestoten, heeft ook zondag tegenvallend gepresteerd. Op eigen veld slaagden de Limburgers er niet in te winnen van FC Groningen: 0-0.

Vitesse op counter naar zege op FC Utrecht

Een sterk counterend Vitesse heeft zondag de volle winst op het veel sterkere FC Utrecht gepakt: 1-3. Treffers van Hofs (voor rust), Zongo en Claessens (na rust) leidden tot de onverdiende overwinning. FC Utrecht kwam niet verder dan de 1-1 van Tanghe even voor rust.

Eerste zege ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zondag in Nijmegen de eerste competitiezege behaald. De ploeg van het trainersduo Israel/Schoenmaker won met 2-1 van het vermoeide NEC, dat de UEFA-bekerwedstrijd in Polen tegen Wisla Krakow (2-1) nog in hoofd en benen had. Invaller Stroeve maakte in de slotfase het beslissende doelpunt voor de Hagenaars.