GIJON - Real Madrid incasseerde zaterdag de tweede teleurstelling binnen vier dagen. De formatie kwam in de uitwedstrijd bij Sporting Gijon niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Real Madrid verloor woensdag voor eigen publiek in de Champions League van AC Milan (2-3).

De afwezigheid van Cristiano Ronaldo liet zich opniew zwaar voelen bij Real Madrid, dat ook zonder de geblesseerde Gonzalo Higuain en Karim Benzema acteerde.

Drenthe

Royston Drenthe begon op de linkerflank maar moest na een uur plaatsmaken voor publiekslieveling Guti. Rafael van der Vaart speelde alleen de laatste elf minuten.

Koploper Barcelona kan zondag profiteren van het puntenverlies van Real Madrid. Bij een zege op Real Zaragoza groeit het verschil naar drie punten. Atletico Madrid speelde net als stadgenoot Real gelijk.

De club verspeelde in de slotfase een voorsprong tegen Real Mallorca, dat met negen man nog op gelijke hoogte kwam. Trainer Quique Sanchez Flores, de opvolger van de vrijdag ontslagen Resino, zat voor het eerst bij Atletico Madrid op de bank.

Sevilla

Sevilla profiteerde niet van de misstap van Real Madrid. De nummer drie van de Primera Division kwam tegen Espanyol ook niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Sevilla heeft daardoor nog steeds drie punten minder dan de Madrilenen.