LEEUWARDEN - De topploegen in de Jupiler League hebben vrijdag geen fout gemaakt.

Koploper Cambuur Leeuwarden won thuis overtuigend met 4-2 van FC Omniworld en bleef daarmee ook na dertien duels ongeslagen. Naaste belager De Graafschap versloeg in de eigen Vijverberg MVV met 2-1.

Nummer drie Go Ahaed Eagles was met 2-1 te sterk voor FC Eindhoven en boekte daarmee de eerste zege in vier wedstrijden.

Cambuur heeft nu 29 punten uit dertien wedstrijden. De Graafschap volgt op een punt en Go Ahaed staat twee punten achter.

Voorsprong

Cambuur stond al na zestien minuten op een 2-0-voorsprong door twee doelpunten van Mark de Vries.

FC Omniworld leek via Renee Troost terug te komen in de wedstrijd, maar Sandor van der Heide stelde direct orde op zaken. Reginald Faria bracht de spanning vlak voor rust terug totdat Jeffrey de Visscher de wedstrijd na een uur besliste.

De aanvaller maakte daarmee zijn gemiste strafschop in de eerste helft goed. De slotfase werd ontsierd door de enige rode kaart in de dertiende speelronde van de eerste divisie.

Omniworld-speler Marien Willemsen kreeg direct rood na een forse overtreding op Kevin Diaz van Cambuur.

De Graafschap - MVV

De Graafschap had het moeilijk tegen MVV. Hugo Bargas en Daniel Gomez zorgden voor de 1-1-ruststand. In het begin van de tweede helft waren de Maastrichtenaren beter en dat werd beloond met een strafschop.

De penalty van de Belg Christian Bruls werd echter gestopt door doelman Joost Terol. In de slotfase richtte De Graafschap zich op en tekende Yuri Rose in de 77e minuut voor de winnende treffer. De Doetinchemmers wonnen dit seizoen alle zeven thuiswedstrijden.

FC Emmen - Excelsior

Hekkensluiter FC Emmen won verrassend van nummer vier Excelsior. De club boog na rust een 2-0-achterstand om in een 4-2-overwinning.

De Rotterdammers leden daarmee de eerste nederlaag in de tweede periode. FC Den Bosch nam de leiding in de periode over door met 3-1 te winnen van Fortuna Sittard, onder meer door het twaalfde competitiedoelpunt van topscorer Fabio Caracciolo.

FC Dordrecht - Telstar

FC Dordrecht, dat vijfde stond, verloor thuis verrassend met 3-0 van Telstar. Melvin Platje was weer eens de held van Volendam door vijf minuten voor tijd de 2-1 binnen te schieten in de Noord-Hollandse derby tegen Haarlem.

In Helmond maakten Helmond Sport en AGOVV er een waar doelpuntenfestijn van (4-4). RBC Roosendaal moest thuis zijn meerdere erkennen in FC Oss (0-3). FC Zwolle verloor met 2-1 van BV Veendam.