LEICESTER - Van is weer The Man bij Manchester United. Tegen Leicester City schudde Ruud van Nistelrooij alle hectiek van de laatste weken van zich af met een hattrick (1-4). Door zijn productie nam de international de leiding bij de topscorers met zeven doelpunten in zeven wedstrijden.

Jimmy Floyd Hasselbaink was goud waard voor Chelsea. Met zijn vijfde treffer in het seizoen bezorgde hij zijn club de winst tegen Aston Villa (1-0). Hasselbaink scoorde in de rebound, nadat doelman Sorensen van Villa een schot van Lampard niet onder controle had gekregen. Door de overwinningen naderden Manchester United en Chelsea koploper Arsenal, dat vrijdagavond Newcastle versloeg (3-2), weer tot op één punt. Chelsea heeft een duel minder gespeeld dan de twee concurrenten.

Van Nistelrooij stond de laatste weken onder hevige kritiek. Eerst bij het Nederlands elftal waar hij zich bij zijn wissel in de interland tegen Tsjechië misdroeg. Afgelopen zondag bij de wedstrijd van United tegen Arsenal (0-0). Daarin smeerde hij volgens heel Arsenal aanvoerder Vieira een rode kaart aan en knalde hij in blessuretijd een strafschop tegen de lat. Voor trainer Wenger van Arsenal was Van Nistelrooij een 'cheat', een matennaaier.

De Engelse voetbalbond klaagde deze week acht spelers en Wenger wegens wangedrag aan. Van Nistelrooij was daar niet bij. Hij werd na het eindsignaal door vijf spelers van Arsenal opzichtig geprovoceerd, maar reageerde beheerst. In een sukkeldrafje liep hij het veld af, waarna in de catacomben nog een verbaal hoogstandje werd uitgevochten met Vieira.

Van Nistelrooij zweeg in alle polemiek. Hij liet zaterdag in Leicester zijn voetbalschoenen spreken. Nadat aanvoerder Roy Keane zijn ploeg op 0-1 had gebracht, was het woord aan Van the Man. Hij scoorde er drie op rij (16. 45. en 52.) en stelde de overwinning voor United veilig. Twee keer stond Scholes aan de basis. De rossige middenvelder maakte na een maand (hernia) zijn rentree bij United.