ROSTOCK - Met zijn derde competitietreffer bezorgde Roy Makaay zaterdag Bayern München een benauwde 2-1-overwinning bij Hansa Rostock. Van de top vijf maakte geen enkele ploeg een misstap. VfB Stuttgart, met 0-3 te sterk bij 1860 München, behield de koppositie in de Bundesliga.

De twijfels die er kort na zijn komst heersten, zijn inmiddels verdwenen. Roy Makaay schoot twee weken geleden op gang en heeft sindsdien in vier opeenvolgende officiële duels telkens gescoord. Zaterdag rondde hij in de 86e minuut een fraaie combinatie af, waarbij Demichelis, Pizarro en Ballack betrokken waren. Het was zijn enige kans, nadat eerder Santa Cruz Bayern op voorsprong had gezet, maar Linke met een eigen doelpunt de "Rekordmeister'' in problemen had gebracht. Trainer Hitzfeld miste liefst acht spelers wegens blessures, ziekte dan wel een schorsing.

Bayern bleef op de ranglijst op drie punten van de verrassende koploper VfB Stuttgart, dat in doelman Hildebrand al weken een uitblinker heeft. Hildebrand bleef inmiddels 735 minuten zonder tegentreffer en is nog 67 minuten verwijderd van het record dat Bayern-doelman Kahn vorig seizoen vestigde. Stuttgart won bij 1860 München met 3-0 dankzij doelpunten van Soldo, Meira (uit een strafschop) en Hleb.

Bayer Leverkusen en Werder Bremen, de naaste belagers van de Stuttgarters wonnen beide in uitduels. Leverkusen zuinigjes, met -0 bij Wolfsburg dankzij een doelpunt van Schneider. Bremen ruim (1-4) bij FC Köln door treffers van Micoud, Klasnic, Stalteri en Charisteas. Ook Dortmund behield de aansluiting met de top door een -0-zege (doelpunt Ewerthon) op Freiburg.

Makaay was zaterdag niet de enige Nederlander die trefzeker was in de Bundesliga. Arie van Lent scoorde tweemaal voor Borussia Mönchengladbach, dat afgelopen week trainer Lienen door Fach verving. Tegen VfL Bochum was het niet voldoende voor de zege. Na de vroege 1-0, uit een strafschop, brachten Diabang en Madsen de gasten op voorsprong. In blessuretijd passeerde Van Lent na een gewonnen luchtduel met de ingevallen Vriesde een andere landgenoot, doelman Van Duijnhoven, nogmaals.

In Kaiserslautern haalde coach Erik Gerets opgelucht adem. Hoewel tussendoor in de strijd om de UEFA-Beker pijnlijk verlies werd geleden tegen het Tsjechische Teplice boekte de Belg zijn tweede zege in de Bundesliga op rij. Na Eintracht Frankfurt was nu Hannover de onderliggende partij door een doelpunt van Klose in blessuretijd.