EPINAL - Raymond van Barneveld heeft de World Cup Singles terug. De Haagse darter verloor de trofee twee jaar geleden in Maleisië aan de Engelsman Martin Adams. Zaterdag was hij in de Franse plaats Epinal in de finale te sterk voor Ritchie Davies uit Wales: 4-3.

Het was een herhaling van de Embassy, die Barney begin dit jaar in Frimley Green voor de derde keer op zijn naam bracht. Deze eindstrijd was spannender, ondanks de formidabele start van de Nederlander. Hij kwam met 3-0 voor door onder meer een vijftien- en een dertiendarter, na een opening met 180, in de eerste twee legs.

Davies legde zich niet neer bij die overmacht en vocht zich knap terug tot 3-3. Van Barneveld gooide in de beslissende leg de bull om te mogen beginnen. Dat deed hij met een 180. Zijn Welsh opponent leek te bezwijken onder de druk, gooide geen triple 20 meer.

Doordat de winnaar van de World Darts Trophy, onlangs in Utrecht, er maar niet in slaagde de partij uit te maken, leek de Welshman met 56 over alsnog een kans te krijgen. Van Barneveld voorkwam dat door zijn pijl zwetend uiteindelijk toch in de dubbel 4 te mikken. De Nederlandse ploeg, gevormd door Van Barneveld, Co Stompé, Vincent van der Voort en Albertino Essers, verloor in de finale van de Team Cup met 7-9 van de Verenigde Staten.