MELBOURNE - Wayne Ferreira heeft zich tijdens de kwartfinale van de Australian Open tegen Marat Safin teruggetrokken met een verrekte buikspier. De stand was toen 5-2 in het voordeel van Safin, die nu doorgaat naar de halve finales. Safin treft daar Tommy Haas.De als zevende geplaatste Duitse tennisser versloeg de Chileen Marcelo Rios in vier sets, 7-6 6-4 6-7 7-6.

De 30-jarige Ferreira liep de blessure op tijdens de derde game. Hij moest zich laten behandelen, maar keerde nog wel terug op de baan. Hij werd duidelijk zichtbaar gehinderd door de blessure. Enkele games later gaf de Zuid-Afrikaan definitief op.

Haas

Haas liet Rios zien dat hij woensdag de betere was. Zijn opslag gaf de doorslag. "Telkens als hij kansen had mijn opslag te breken, redde mijn opslag mij", keek Haas terug. De 23-jarige Hamburger die in '99 ook de laatste vier haalde, was de constantste van de twee spelers in de partij van 3 uur en 17 minuten. "Ik ben tevreden", vond Haas. "Maar het toernooi is nog niet ten einde. In deze vorm ben ik moeilijk te verslaan."

/DOSSIERAustralian Open