MELBOURNE - De Amerikaanse Jennifer Capriati heeft woensdag in de kwartfinales de Australian Open Amelie Mauresmo verslagen met -2 6-2. De titelverdedigster speelt in de halve finale tegen Kim Clijsters, die eerder haar landgenote Justine Henin uitschakelde.

In de andere halve finale spelen Monica Seles en Martine Hingis tegen elkaar.

Clijsters heerste over Henin, die veel fouten maakte. Mogelijk had de historie ermee te maken. Van de vier vorige duels won Clijsters er drie. Alleen de finale van het grastoernooi in Rosmalen was voor fragiele Henin.

Falende techniek

Met 6-2 6-3 drukte Clijsters in slechts vijf kwartier het verschil uit tussen renderende kracht tegen falende techniek. "Het was belangrijk vanaf de eerste punten agressief te spelen", legde Clijsters later uit. "Buiten de baan zijn wij vriendinnen maar in de wedstrijden bevechten we elkaar als rivalen."

Rechterschouder

Clijsters liet het dubbelspel schieten om haar rechterschouder zoveel mogelijk te ontzien. Na Melbourne moet zij drie weken rust nemen met het oog op Parijs, Wimbledon en New York. Zij heeft bedankt voor deelname aan een rondom haar en Henin prestigieus opgezet toernooi in Antwerpen.

/DOSSIERAustralian Open