RIJSWIJK/BREDA - Baronie heeft in de tweede ronde van het nationale bekertoernooi voor een daverende verrassing gezorgd. De amateurs uit Breda schakelden donderdagavond Roda JC uit, 1-0. Roda, waar Cristiano zijn rentree maakte, is de vierde club uit de eredivisie die het evenment verlaat. Eerder werden ADO Den Haag (tegen Heracles), FC Zwolle (FC Den Bosch) en AZ (Heerenveen) aan de kant gezet.

Baronie, van trainer Ad van Seeters, kwam na een uur op voorsprong. Voor de koploper van de hoofdklasse B scoorde Arie Eikelenboom. Drie amateurclubs bereikten daarmee de volgende ronde, die eind oktober wordt gespeeld. De andere twee zijn Hoek en Omniworld.

Rampzalig

Trainer Vloet van Roda JC noemde de nederlaag "een drama, schandalig en rampzalig." Vooraf was alles gedaan om een debacle te voorkomen. "We kregen ook levensgrote kansen. Dat die werden gemist zegt iets over de scherpte. Op een gegeven moment gingen we daardoor vooral tegen onszelf spelen. Dat schoot ook niet op."

Ajax is nog met twee elftallen vertegenwoordigd. De reserves versloegen TEC (3-0), door treffers van Obodai (2) en Culina. Ajax heeft ook de volgende ronde nog vrijaf. De topzes van vorig seizoen doet pas van december mee, als de achtste finales aan de orde zijn.