MANCHESTER - Manager Alex Ferguson van Manchester United heeft zaterdag excuses aangeboden aan scheidsrechter Alan Wiley. Ferguson liet zich vorige week laatdunkend uit over de conditie van de 49-jarige arbiter tijdens de wedstrijd tegen Sunderland (2-2).

Volgens 'Sir Alex' kon Wiley het tempo op Old Trafford domweg niet bijbenen.

''Hij was gewoon niet fit genoeg. Dat is een belediging voor ons voetbal'', foeterde Ferguson na het teleurstellende gelijkspel.

''Hij nam 30 seconden de tijd om iemand een boeking te geven. Die rust had hij even nodig. Belachelijk.'' Die uitlatingen kwamen de Schotse manager op kritiek te staan van de Engelse voetbalbond FA, die uitleg eiste van Ferguson. De trainer kwam zaterdag op de website van Manchester United met excuses.

Persoonlijke schade

''Ik bied mijn verontschuldigingen aan Wiley aan voor de persoonlijke schade die mijn opmerkingen kunnen hebben veroorzaakt. Ook doe ik dat aan de FA, omdat ik mijn visie op deze manier naar buiten heb gebracht."

"Mijn enige intentie was om aan te geven dat de fysieke gesteldheid van scheidsrechters moet blijven voldoen aan de steeds maar groeiende eisen die het moderne voetbal met zich meebrengt'', aldus Ferguson, die aangaf ook nog persoonlijk zijn excuses over te gaan brengen aan Wiley.