RIJSWIJK - De Graafschap heeft zich vrijdag aan kop genesteld van de Jupiler League naast Go Ahead Eagles. De voetbalploeg uit Doetinchem won de uitwedstrijd bij Helmond Sport met 2-0 en steeg met stip van drie naar één.

Go Ahead Eagles leverde punten in door een gelijkspel zonder doelpunten tegen AGOVV.

De Deventer club heeft nog wel evenveel punten als De Graafschap (24), maar een slechter doelsaldo.

Leeuwarden

Cambuur Leeuwarden redde net op tijd zijn status als de enige nog ongeslagen ploeg in de eerste divisie. Veendam leek de noordelijke topper met 2-1 te winnen, maar in blessuretijd sleepte Sandor van der Heide het gelijkspel eruit. Cambuur zakte wel naar de derde plaats, maar heeft slechts één punt minder dan de koplopers.

FC Dordrecht boekte een riante 5-0-zege op hekkensluiter FC Emmen. Género Zeefuik en Ibad Muhamadu scoorden ieder twee keer voor de Dordtenaren, die vijfde staan.

Vroege voorsprong

De Graafschap kwam al na 5 minuten op voorsprong door een doelpunt van de Franse aanvaller Hugo Bargas, zijn zesde van dit seizoen. Yuri Rose verdubbelde vlak voor het eindsignaal de score voor de ploeg van trainer Darije Kalezic.

In het duel tussen Go Ahead en AGOVV vielen geen doelpunten, maar was er wel een zware blessure voor Koen van der Biezen. De topscorer van Go Ahead viel in de tweede helft uit met knieletsel.

Jeffrey de Visscher opende voor Cambuur de score in de 8e minuut, maar Michiel Hemmen en Anco Jansen brachten Veendam nog voor rust aan de leiding. Na de pauze duurde het tot ver in blessuretijd voordat Van der Heide 2-2 maakte.

Volendam won met 1-0 van FC Oss. Het doelpunt kwam op naam van Melvin Platje en viel in de 88e minuut. FC Den Bosch overklaste RBC Roosendaal met 3-0. Fabio Caracciolo scoorde twee keer en kwam daardoor met tien doelpunten alleen op kop in de ranglijst van topschutters.