HELSINKI - Jong Oranje heeft ook het tweede duel in de strijd om kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2011 gewonnen.

De ploeg van bondscoach Cor Pot was in Helsinki met 1-0 te sterk voor de leeftijdgenoten uit Finland. Eerder had Jong Oranje thuis al met 2-0 van de Finnen gewonnen.

Erik Pieters was de maker van het enige doelpunt. In de 24e minuut trof hij bij toeval doel nadat de Finse verdediging niet alert reageerde op een kopbal van Siem de Jong uit een corner van Diego Biseswar.

Doelman Tim Krul behoedde Nederland in blessuretijd voor puntenverlies met een knappe redding op een omhaal van Arajuuri.

Tweede plaats

Nederland en Spanje delen de tweede plaats in groep 4 met zes punten uit twee duels. Polen, dat vrijdag bij Liechtenstein met 5-0 won, leidt met negen uit vier. Jong Oranje gaat dinsdag op bezoek in Polen.

Cor Pot was ondanks de zege verre van tevreden. ''In de eerste helft was er niks aan de hand en hadden we gewoon naar 3-0 of 4-0 moeten lopen. Na rust roepen we de problemen over onszelf af. Dat gebeurt omdat die Finnen va banque gaan spelen en een aantal jongens bij ons afspraken niet nakomt. Het had in de slotfase zo maar 1-1 kunnen worden'', mopperde de bondscoach, die Spartaan Kevin Strootman liet debuteren.

In Polen moet het anders, weet Pot. ''Natuurlijk, als je zo tegen Spanje of Polen speelt, heb je geen schijn van kans. Dat heb ik de jongens na afloop ook meteen duidelijk gemaakt.''