SYDNEY - Glenn Loovens mist zaterdag zo goed als zeker de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Australië.

De verdediger heeft last van een kuitblessure en sloeg vrijdag de laatste training voor de oefeninterland in Sydney over. ''Hij gaat het denk ik niet halen'', stelde bondscoach Bert van Marwijk.

Dirk Kuijt en Wesley Sneijder sloten wel aan bij de groepstraining. Kuijt is nagenoeg hersteld van een enkelblessure. Sneijder was vrijdag naar eigen zeggen nog wel grieperig.

''Maar ik hoop dat het zaterdag beter gaat. Ik wil liever niet 44 uur vliegen om ziek op bed te liggen'', zei de middenvelder van Internazionale.

Van Persie

Van Marwijk reisde zonder zes basisspelers naar Sydney. Robin van Persie, André Ooijer, Gregory van der Wiel, Mark van Bommel, Nigel de Jong en Arjen Robben waren net als Ibrahim Afellay niet beschikbaar.

Van Marwijk moet onder meer nog bepalen of hij Orlando Engelaar of Stijn Schaars samen met Demy de Zeeuw centraal op het middenveld laat voetballen. Van der Vaart begint waarschijnlijk als Sneijder niet op tijd fit is.

Van der Wiel

Van Marwijk vindt het raar dat Gregory van der Wiel dinsdagavond een concert van de rapper Lil' Wayne in de Heineken Music Hall heeft bezocht. De rechtsback reisde maandag niet met Oranje naar Australië omdat hij zondag tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Roda JC (2-2) een hersenschudding had opgelopen.

''Hij mocht van de clubarts van Ajax niet vliegen'', weet Van Marwijk. ''Ik ben geen arts, dus wie ben ik om daar iets van te zeggen. Maar het is wel raar dat hij dan wel bij een concert is. Als we terug zijn in Nederland moet ik het er maar eens een keer rustig met hem over hebben. Tot dan kan ik er weinig over zeggen.''

Van der Wiel maakte op zijn twitterpagina bekend dat hij het concert had bezocht. De verdediger plaatste een foto waarop hij samen met de rapper poseerde. Van der Wiel bezocht het concert samen met ploeggenoten Thimothée Atouba, Marvin Zeegelaar en Kenneth Vermeer.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg: Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; De Zeeuw en Engelaar; Kuijt, Sneijder en Elia; Huntelaar.