NEW DELHI - Formule 1-coureur Nelson Piquet junior had ook bestraft moeten worden voor zijn aandeel in de Renault-affaire.

Dat zei oud-coureur David Coulthard vrijdag tijdens een bijeenkomst van Red Bull in India. ''Hij was net zo schuldig als ieder ander. Het was een slechte zaak voor de Formule 1 en de fans'', aldus de Schot.

Piquet kreeg vorig jaar tijdens de Grote Prijs van Singapore de opdracht van de teamleiding van Renault om een crash te veroorzaken zodat teamcollega Fernando Alonso de zege kon veiligstellen.

De Braziliaan bracht de zaak in juli naar buiten na zijn ontslag bij Renault. Teambaas Flavio Briatore kreeg een levenslange uitsluiting voor zijn aandeel.

Schorsing

De renstal werd bestraft met een voorwaardelijke schorsing van twee jaar. Piquet ontliep in ruil voor zijn verklaring een straf.

''Ik snap ook niet hoe iemand een Formule 1-wagen kan laten crashen. Ik heb mijn hele carrière geprobeerd een crash te vermijden'', zei Coulthard verder.

De voormalige coureur van McLaren en Red Bull, die vorig seizoen afscheid van de Formule 1, denkt niet dat Piquet ooit nog een plekje in de Formule 1 krijgt.