AMSTERDAM - De Italiaanse voetballer Fabio Cannavaro is positief getest nadat hij een medicijn had genomen dat de verboden stof cortison bevatte.

De international had het middel gebruikt nadat hij was gestoken door een wesp.

Cannavaro meldde het gebruik van de verboden stof bij de antidopinginstanties, deed een verzoek tot ontheffing wegens een noodsituatie maar vergat daarbij een document in te leveren. In afwachting van een besluit werd hij positief getest.

Anti-allergiemiddel

Bronnen rond zijn club Juventus hebben verklaard dat het ging om een anti-allergiemiddel. Cannavaro zal vrijdag worden ondervraagd door dopingjager Etorre Torri van het Italiaans olympisch comité CONI.

De 36-jarige Cannavaro was al geschorst voor de interland van Italië zaterdag in Dublin tegen Ierland.

Hangende het onderzoek  is nog niet duidelijk of Cannavaro woensdag in de WK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Cyprus wel mee mag doen.

Juventus heeft al vaker te kampen gehad met dopingschandalen.

Agricola

In 2002 werd clubarts Riccardo Agricola veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 maanden vanwege dopingpraktijken bij de Juve in de periode 1994-1998. Bovendien werd Edgar Davids in 2001 als speler van de Oude Dame betrapt op het gebruik van nandrolon.

Ook Cannavaro werd eerder in verband gebracht met doping, al werd er destijds niets bewezen. In 2005 kwam er een video naar buiten waarop de verdediger aan de vooravond van de UEFA Cup-finale van Parma tegen Olympique Marseille (3-0) te zien was met een infuus in de arm.

Volgens zijn advocaat werd daarmee neoton toegediend. Dat middel komt niet voor op de lijst met verboden substanties.