AMSTERDAM - Het vertrek van John van 't Schip als assistent-trainer bij Ajax lijkt een kwestie van tijd. De voormalige rechtsbuiten is in Australië om een kijkje te nemen bij de nieuwe profclub Melbourne Heart en staat positief tegenover een overgang.

"We zijn elkaar dicht genaderd en het is nu tijd om elkaar voor het eerst in de ogen te kijken. Bevalt dat, dan ga ik deze nieuwe club vanaf nul opbouwen om per augustus 2010 deel te nemen aan de Australische profcompetitie", zegt Van 't Schip in De Telegraaf.

Als de oud-coach van FC Twente kiest voor een dienstverband Down Under wacht hem een zware klus.

"Er is nog niets. In overleg gaan we een hele club optuigen, waarbij ik me zal buigen over het neerzetten van een spelersgroep, technische en medische staf. Een bijzondere uitdaging. Weliswaar aan de andere kant van de wereld, maar ik zie het helemaal zitten."

Van Basten

De oud-international mag van zijn huidige werkgever direct aan de slag in Australië. Hij kwam vorig seizoen op voorspraak van toenmalig trainer Marco van Basten mee naar Amsterdam. De huidige coach Martin Jol heeft geen probleem met een eventueel vertrek van zijn tweede assistent.

Mocht Van 't Schip de komende dagen echter niet tot een akkoord komen met Melbourne Heart dan heeft hij tot 15 oktober de mogelijkheid om terug te keren bij Ajax.