SYDNEY - Dirk Kuijt, Wesley Sneijder en Glenn Loovens hebben donderdag de groepstraining van het Nederlands elftal op het trainingsveld van Sydney FC overgeslagen.

Kuijt spaarde zijn gekwetste linkerenkel, Sneijder had lichte koorts en Loovens haakte na de warming up af met een kuitblessure.

Bondscoach Bert van Marwijk bekijkt vrijdag of het drietal weer aan de laatste training voor de oefeninterland van een dag later tegen Australië kan deelnemen.

De trainer van Oranje stond donderdag slechts met zestien spelers, onder wie drie doelmannen, op het veld.

Velthuizen

Velthuizen, de derde doelman van Oranje, fungeerde tijdens het partijspelletje net als assistent-trainer Phillip Cocu en fysiotherapeut Jurgen van Hattem als veldspeler. Van Marwijk oefende met een defensie bestaande uit doelman Maarten Stekelenburg, Khalid Boulahrouz, John Heitinga, Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst.

Demy de Zeeuw stond tijdens de training afwisselend met Orlando Engelaar en Stijn Schaars centraal op het middenveld. Klaas-Jan Huntelaar was bij afwezigheid van de gekwetste Dirk Kuijt de diepe spits. De kans is groot dat Eljero Elia tegen Australië de afwezige Arjen Robben op de linkerflank mag vervangen.

Zekerheid

Van Marwijk moet eerst zekerheid hebben over het herstel van Kuijt en Sneijder voordat hij de overige posities in de voorste linie kan invullen. Kuijt startte de laatste vijf interlands als centrumspits maar speelde daarvoor ook vaak op de rechterflank.

Van der Vaart voetbalt net als Sneijder het liefst vlak achter de diepe spits. Hij kreeg bij het Nederlands elftal ook wel eens een vrije rol op rechts.