PARIJS - De vernieuwde tests op dopingcontroles uit de Ronde van Frankrijk van 2008 hebben geen nieuwe positieve gevallen opgeleverd.

Dat heeft Pierre Bordry, directeur van het Franse antidopingbureau AFLD, woensdag gezegd in Parijs.

De AFLD maakte afgelopen zomer bekend zeventien hertests te zullen uitvoeren op eerdere controles omdat met nieuwe methodes alsnog het gebruik van epovariant cera aantoonbaar zou zijn.

Rabobankploeg

De Rabobankploeg heeft met genoegen kennisgenomen van de uitslagen van de vernieuwde dopingtests op zeventien bloed- en urinemonsters uit de Ronde van Frankrijk van 2008. ''Een zegen voor de wielrennerij'', oordeelde directeur Harold Knebel van de Rabobank Wielerploegen.

''De argwaan die bij dit onderwerp in het algemeen in de wielersport heerst, kan nu iets meer naar de achtergrond'', aldus Knebel.

Ten Dam

''Het lijkt een signaal dat we toch op de goede weg zijn.'' Van de Raboploeg behoorden de Rus Denis Mentsjov en Laurens ten Dam tot de gecontroleerden.

Desondanks werd het management van de ploeg niet eerder ingelicht dan de rest van de wereld. ''Ook wij moesten het via internet vernemen'', zei Knebel.

''We zijn blij met het resultaat. Niet alleen voor onszelf, want ik had het ook heel vervelend gevonden als een van de andere ploegen was beschuldigd.''