BRUSSEL - Dick Advocaat heeft zijn eerste training met de Belgische voetbalploeg achter de rug. De Nederlandse bondscoach werkte dinsdag op het veld van derdeklasser Diegem zijn eerste bijeekomst met de nationale selectie af.

De 'kleine generaal' maakte in de aanloop naar de duels met Turkije (zaterdag) en Estland (woensdag) in het kader van de WK-kwalificatie indruk op de spelers.

Olivier Deschacht, aanvoerder van Anderlecht en sneller dan verwacht weer op het voetbalveld na een spierblessure, was onder de indruk van Advocaats persoonlijkheid.

''Hij wekt wat angst op. We voelen ons goed bij hem en we gaan een ploeg vormen met diegenen die er echt bij willen zijn. Er zal geen plaats zijn voor spelers die geen zin hebben om voor de nationale ploeg uit te komen'', aldus Deschacht.

Eerder beginnen

Advocaat is eerder dan bedoeld begonnen met zijn werk als bondscoach in België. Na het vertrek van Frank Vercauteren deed de Belgische voetbalbond een succesvol beroep op de Hagenaar om op 1 oktober met zijn werkzaamheden te beginnen in plaats van 1 januari 2010. België is al uitgeschakeld voor het WK, volgend jaar in Zuid-Afrika.