HOOGEVEEN - De schaatspakken die de KNSB voor het nieuwe seizoen heeft aangeleverd gekregen van fabrikant Nike zijn zwart en grijs van kleur. Voor de nationale kleuren rood, wit en blauw is nauwelijks plaats, tot onvrede van hoofdsponsor Aegon.

''We zitten in een spagaat'', zei bondscoach Wopke de Vegt dinsdag bij de teampresentatie van TVM in Hoogeveen.

''We hebben zowel een contract met Nike als met Aegon. En Nike kan niet outfits van dezelfde goede kwaliteit in andere kleuren leveren. Kwaliteit van het pak staat bij ons voorop. Prestaties zijn voor ons het belangrijkste.

We hebben nog geen definitieve keuze gemaakt, maar veel mogelijkheden zijn er niet. We moeten er voor zorgen dat we er uitkomen en iedereen tevreden is.''

Helder

Nieuwe schaatspakken zijn nodig, omdat alle pakken van het vorige model op zijn. ''Het contract dat wij met de KNSB hebben, is helder. Er wordt gereden in een pak van rood, wit en blauw'', aldus Jan Driessen, directeur communicatie van Aegon.

''Het gaat om de nationale identiteit. Het is te dol voor woorden als een groot sportmerk niet zulke pakken kan leveren. Adidas zegt toch ook niet tegen Ajax dat ze in een groen shirt moeten gaan spelen?''