PUCHOV - Frank Rijkaard eist discipline bij FC Barcelona. In het UEFA beker-duel tegen Puchov (1-1) verwijderde hij woensdagavond Gerard kort voor de wedstrijd uit de basis. De middenvelder werd op zijn mobieltje gebeld in de kleedkamer.

"Schande", brieste Rijkaard. "Hij stond nota bene in de basis. Ik moest hem eruit halen omdat de wedstrijd over enkele minuten zou beginnen." Gebruik van mobiele telefoons is onder Rijkaard verboden in de kleedkamers. "Hij brak de regels en dat kon ik niet tolereren. Dit is een waarschuwing voor hem en zijn ploeggenoten. Er moet discipline zijn tijdens de voorbereiding op een wedstrijd."

Gerard

Gerard was een van de veelbelovendste jongeren in Spanje toen Barcelona hem drie jaar geleden voor ruim 20 miljoen dollar overnam van Valencia. Zijn ontwikkeling stagneerde door een serie ernstige knieblessures. Dit seizoen lijkt de international weer 100 procent fit en maakt hij kans op een vaste basisplaats.

Tegen Puchov nam Marc Overmars de plaats van Gerard in. Door een doelpunt van Patrick Kluivert speelde FC Barcelona gelijk in Slowakije.