AMSTERDAM - Dick Advocaat hoeft niet langer op Stijn Stijnen te rekenen voor de Belgische nationale ploeg. De doelman van Club Brugge maakte dat maandag in Brugge bekend.

"Zolang deze mentaliteit bij de entourage van de bondscoach blijft, hou ik het voor bekeken", zei Stijnen in een verklaring, melden diverse Belgische media.

Opvallend is dat Advocaat pas vorige week als bondscoach werd gepresenteerd en nog geen officieel duel speelde met de Rode Duivels. Wel liet de Hagenaar in de media weten dat Stijnen wat hem betreft niet per se de eerste doelman wordt.

Ook heeft Advocaat PSV'er Timmy Simons, een goede vriend van Stijnen, niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstijd, die zaterdag in Brussel wordt gespeeld.

Debuut

Stijnen speelde tot nu toe dertig interlands. Hij debuteerde in mei 2006 tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoudi-Arabië.

De voorlopig laatste wedstrijd van de goalie in de nationale ploeg was op 12 augustus. Toen verloor België met 3-1 een oefenwedstrijd van Tsjechië.