AMSTERDAM - Michael Rasmussen wil de Mexicaanse nationaliteit verkrijgen om in de komende jaren opnieuw mee te kunnen doen aan het wereldkampioenschap op de weg. Dit meldt de Deense zender TV 2 Sporten.

"Hij heeft de procedure gestart, maar wil zijn Deense burgerschap behouden", verklaart Tecos-directeur Juan Flores aan het Deense TV 2 Sporten. "Er zijn veel mogelijkheden voor iemand als hij."

Op dit moment rijdt 'De Kip' voornamelijk in Zuid-Amerika, waar hij namens de Mexicaanse wielerploeg deelneemt aan de Vuelta à Chihuahua.

Proloog

Zondag won Rasmussen de proloog. Hij was in een rit van ruim vier kilometer met Chihuahua als start- en finishplaats de snelste. Daniel Moreno (Caisse d' Epargne) eindigde als tweede en Óscar Sevilla (Rock Racing) derde.

De voormalige Raborenner is uiterst omstreden. In 2007 werd hij, als drager van de gele trui, door de Rabobank uit de Tour de France gezet.

In de aanloop naar deze ronde zou hij volgens zijn whereabouts in Mexico verblijven, terwijl de renner in Italië zat.

Geschorst

Rasmussen wil het Mexicaanse burgerschap om niet meer onder de Deense vlag te hoeven rijden. De renner heeft gebroken met zijn vaderland, nadat de Deense wielerbond hem had geschorst voor het WK in 2007 en de Olympische Spelen in 2008.