ESTORIL - De strijd om de wereldtitel in de MotoGP is nog allerminst beslist. Jorge Lorenzo hield de spanning erin door zondag in Estoril de Grote Prijs van Portugal te winnen.

De Spaanse motorcoureur (Yamaha) verwees de Australiër Casey Stoner (Ducati) naar de tweede plaats. De Spanjaard Dani Pedrosa eindigde met zijn Honda als derde.

Lorenzo, die zijn vierde zege van het seizoen in de koningsklasse boekte, liep punten in op klassementsleider en achtvoudig wereldkampioen Valentino Rossi (Yamaha).

Hij finishte zondag op de vierde plaats. De voorsprong van de Italiaan op Lorenzo bedraagt achttien punten, met nog drie races te gaan.

Espargaro

Wegracer Pol Espargaro heeft de Grote Prijs van Portugal in de 125cc-klasse gewonnen. De Spanjaard finishte op zijn Derbi net voor de Duitser Sandro Cortese (Derbi) en de Brit Bradley Smith (Aprilia).

Klassementsleider Julian Simon (Aprilia) eindigde als twaalfde en leverde heel wat punten in, maar bleef ruim aan kop in de strijd om de wereldtitel. De Spanjaard heeft 214 punten, Smith volgt op afstand met 163,5 punten.

Drent

De Nederlander Jasper Iwema (Seel) kwam als zeventiende over de meet en leverde daarmee een van zijn beste resultaten van dit seizoen. De Drent had een dikke minuut achterstand op winnaar Espargaro.

De strijd in de MotoGP