ALMELO - FC Twente heeft zondag in de streekderby tegen Heracles Almelo geen averij opgelopen. De koploper in de eredivisie kwam op het Almelose kunstgras in de beginfase op achterstand, maar stapte na negentig minuten met een welverdiende overwinning van het veld (3-1).

Bij de rust was de stand in evenwicht, 1-1. Everton profiteerde na negen minuten van een fout van doelman Sander Boschker, na een half uur nam Bryan Ruiz de Enschedese gelijkmaker voor zijn rekening.

In het eerste kwartier van de tweede helft sloeg FC Twente twee keer toe, met treffers van Blaise N'Kufo en Theo Janssen werd het duel beslist.

Solo-koploperschap

Trainer Steve McClaren van FC Twente was zondag blij met het solo-koploperschap van zijn ploeg in de eredivisie. De Enschedeërs hebben dankzij de overwinning van 3-1 in de streekderby tegen Heracles Almelo en het doelpuntloos gelijkspel van naaste concurrent PSV bij FC Utrecht, een voorsprong van twee punten op de Eindhovenaren en drie op zowel Ajax als Feyenoord.

De Engelse oud-bondscoach wilde aan de koppositie geen verregaande conclusies verbinden. ''We kijken niet naar de ranglijst, we kijken hoe we deze vorm kunnen vasthouden. Dit elftal is mentaal sterk, een goede instelling is de sleutel naar succes. We zijn blij met deze mooie start van het seizoen, we gaan vérder.''

SC Heerenveen

SC Heerenveen is de inzinking in de eredivisie nog altijd niet teboven. Zondag pakte de ploeg thuis tegen VVV-Venlo ver in blessuretijd nog een punt (1-1) dankzij een kopbal van invaller Michal Papadopulos, die daarmee de treffer van Sandro Calabro even daarvoor ongedaan maakte.

De Friezen passeerden daardoor op de ranglijst Sparta, op basis van een beter doelsaldo.

PSV, dat voor het weekeinde op doelsaldo de eredivisie aanvoerde, staat tweede op twee punten. Ajax en Feyenoord delen de derde plaats op drie punten van Twente. VVV-Venlo steeg op doelsaldo langs Roda JC en FC Groningen naar de twaalfde plaats.