AMSTERDAM - Het ziet er niet naar uit dat het aantal Formule 1-teams volgend jaar wordt uitgebreid naar veertien. De huidige ploegen, die daarvoor allemaal toestemming moeten geven, zien het niet zitten.

Het blijft daardoor onzeker wat er gebeurt met de overblijfselen van BMW Sauber. BMW kondigde eerder aan dat het zich na dit seizoen terugtrekt uit de Formule 1.

Het Zwitserse team was op de reserveplaats gezet voor het geval een van de huidige teams of de vier nieuwe teams zich terugtrekt voor het seizoen van 2010.

BMW Sauber hoopte dat de regels zo konden worden aangepast dat veertien teams zouden worden toegelaten. Om die regels te veranderen, moeten alle teams instemmen. Het lijkt er niet op dat dit gaat gebeuren.

Logisch

"Het is niet logisch om plotseling de regels te veranderen voor één extra deelnemer", zei directeur van Williams, Frank Williams in Autosport. "Daarbij hebben ze toch al een kans om mee te doen, als je de geruchten mag geloven."

Het gerucht gaat dat minstens een van de dertien beoogde teams voor 2010 niet mee kan doen. Als dat gebeurt, kan Sauber -zonder BMW- alsnog meedoen. Williams benadrukt dat hij vindt dat Sauber het verdient om mee te doen. "Maar ik denk dat veertien teams te veel is."